Tijd om van Seoul naar Sapporo te gaan, mijn Korean Air vlucht KE 765 vertrekt om 10:05 vanaf Seoul Incheon ICN en komt om 12:45 aan op Sapporo New Chitose CTS. Omdat je 2 uur van tevoren op de luchthaven moet zijn, en de reistijd vanaf mijn hotel naar het vliegveld ongeveer anderhalf uur is, moet ik om 6:30 vertrekken.

Om 6:00 vertrok ik van het hotel naar het vliegveld, om 6:47 vertrok mijn trein naar het vliegveld vanaf het centrale station van Seoul.

Op het station van Seoul waren deze grappige lopende banden voor je koffers, zodat je niet hoeft te sjouwen. Lopende banden voor koffers

Bij de poortjes voor de express trein naar het vliegveld waren incheckbalies, zodat je je koffers alvast kon inchecken. Incheckbalies op het station

Het inchecken ging erg snel, maar moest nog tot 6:30 wachten voor de security check van mijn koffer. Half zeven kwam en ging, en ik ben maar naar het perron gelopen.

Na nog een treinreis met Zuid-Koreaanse propaganda over een eiland dat “rechtmatig” van hun is, en niet van Japan, kwam ik aan op het vliegveld.

Seoul Incheon International Airport

Na de bordjes volgen kwam ik bij de incheckbalies van Korean Air, en mocht daarna een beetje zoeken naar de security check. Ik moest juist niet naar de gewone security check, maar ik moest naar de check voor personeel, want daar moest je naartoe als je op het station had ingecheckt.

Dus ik stond heel ongemakkelijk tussen de flight crew te wachten om door de security check te gaan. Dat ging erg snel, helaas moest ik daarna in de lange rij gaan staan om mijn paspoort te laten controleren.

Na de paspoortcontrole had ik nog redelijk wat tijd over, en ik had nog niks gegeten, dus ik ging opzoek naar een ontbijtje.

Dat was een lastige keuze, ik kon kiezen uit Koreaans, Japans, of Chinees eten. Aangezien dit mijn laatste kans was om Koreaans eten te eten, heb ik voor Koreaans eten gekozen.

Het was wat vlees met rijst, en een soort van soep.

Na het eten ben ik richting de gate gaan lopen, en ik heb nog nooit zo veel winkels van luxe merken naast elkaar gezien.

Boarding

Uiteindelijk bij de gate aangekomen, daar zag ik het vliegtuig al staan. Een Airbus A330-300 uit juli 2002 (21 jaar) met registratie HL7709. Korean Air A330-300

Daarna werd omgeroepen dat het boarden iets later ging gebeuren dan gepland, omdat het vliegtuig nog niet klaar was.

Na een tijdje wachten mochten we eindelijk boarden, ookal zat ik voor in het vliegtuig, zat ik in de laatste groep.

Vliegtuig

Ik had mij in de stoel gewurmd, er zat een man naast mij, maar die ging na een tijdje in de middelste rij zitten naast zijn vriendin. Dus ik had twee stoelen naast elkaar, maar de beenruimte was niet zo groot. Niet klein genoeg om meteen pijn te veroorzaken, maar ik was blij dat het geen vlucht van 12 uur was. Beenruimte

Ik was wel blij met mijn raamplaats, en ik had een redelijk uitzicht. Uitzicht

Toen wij om 10:03 onze pushback kregen, zag ik dat het vliegtuig naast ons een nieuwe band kreeg. Nieuwe band

Onderweg naar de startbaan zag ik nog een Boeing 747-8i naast een 777 staan, de laatste generatie van de 747. Boeing 747-8i

Vlak voor wij de startbaan opreden, zag ik nog een A330 van Korean Air, deze was alleen iets minder inelkaar. Korean Air A330

Vlucht

Na een verrassend aggressive start waren wij om 10:19 in de lucht, een respectable 14 minuten te laat.

Na 20 minuten werd het eten geserveerd, er waren geen opties, dus ik kreeg rijst met wat zeefruit, een zoeteaardappelsalade, een enkel stukje ananas, en een broodje met boter. Eten

De maaltijd was niet slecht, maar ook niet geweldig, de zoeteaardappelsalade was echt niet lekker. Het houten bestek was verrassend stabiel, maar het “mes” was meer een botte zaag.

Toen ben ik het einde van de laatste Indiana Jones film gaan kijken, want die had ik niet afgekeken tijdens de vorige vlucht. Het IFE-systeem was hetzelfde als op de vorige vlucht, het was goed om te weten dat niet alleen Business class het verschrikkelijke systeem had.

Toen wij aan onze afdaling begonnen kon ik mooi een gekapte lijn in het bos op de bergen zien waar de hogesnelheidslijn onderdoor ging. Hoogesnelheidslijn

Na een hobbelige landing kwamen wij om 12:40 aan op Sapporo New Chitose, 5 minuten te vroeg.

Sapporo New Chitose Airport

Na de landing moesten wij nog een stukje taxiën, en toen kwamen wij aan bij de gate.

Na het uitstappen was ik zo bij de douane, en daar was ik binnen een paar minuten doorheen. Toen nog even wachten op mijn koffer, en door de laatste check heen.

Zoals verwacht werd ik na een paspoortscan gekozen voor een “willekeurige” controle. Ik moest mijn koffer openmaken, en ze hebben er even in gekeken. Nadat de jongen door had dat ik geen drugs bij mij had, ging hij nog even door de bewegingen heen, en mocht ik gaan.

Trein

Toen ben ik meteen naar de trein gelopen, nog even een kaartje kopen, en toen kon ik meteen de trein in.

Vanaf het station van Sapporo moest ik nog een stukje met de metro, en na een stukje lopen was ik bij mijn hotel.

Na een soepele checkin kon ik naar mijn kamer.

Hotel kamer: Hotel kamer

Badkamer: Badkamer

Douche: Douche

Later ben ik nog een stukje gaan lopen, langs de klok op het oude overheidsgebouw. Klok

En de TV toren. TV toren

Toen ben ik langs de Lawson gegaan om wat te eten te halen, en daarna ben ik terug naar het hotel gegaan om te slapen.