Disney-resort Tokyo dag 2, vandaag staat DisneySea op het programma. Het duurde verrassend lang voordat ik door had dat het een “woordgrap” is op DisneyLAND en DisneyWORLD, want wat is er naast land en wereld? Juist, zee. Dus DisneySEA.

DisneySea is een park met een aantal thema’s, zoals de Middellandse Zee, de Arabische wereld, de Amerikaanse havensteden, de jungle en de onderwaterwereld.

Om bij het park te komen is het nodig om de monorail vanaf het treinstation te nemen. De monorail rijd in één richting rond het resort, beginnend bij het treinstation, dan Disneyland, dan de hotels, dan DisneySea en dan weer terug naar het treinstation. Het is grappig dat de monorail niet gratis/bij een ticket inbegrepen is. Je moet je OV kaart gebruiken, of je moet er een apart kaartje voor kopen.

Ook al had ik gewacht tot na de spits, ik was niet de enige die naar DisneySea ging. Het was nog drukker dan gisteren.

Na een ritje met de monorail kwam ik aan bij de checkpoints voor de ingang van DisneySea. De rijen hier waren ook langer dan gisteren, maar het ging wel redelijk snel.

Na de ingang van het park kwam ik aan in het mediterraanse gedeelte van het park. “Mediterraanse” haven

De rijen voor de attracties waren enorm lang, en de Fastpassen waren voor alle attracties al op. Wachttijd voor “Soaring”

Naast de Fastpass is er ook “Premier Access”, waar je per persoon per attractie voor moet betalen. De prijs van “Premier Access” is afhankelijk van de attractie, en het kan oplopen tot ¥3000 (€19) per persoon per attractie. In gebruik zijn de Fastpass en “Premier Access” hetzelfde, je mag dan via een aparte ingang de attractie in. Daarnaast is er ook nog de “Single Rider” rij, waar je in je eentje in de rij gaat staan. Omdat ik alleen was, heb ik hier gebruik van gemaakt, als het een optie was. Maar omdat “Premier Access” en Fastpass bijde tijdslots hebben kunnen ze bijde op.

Ik had mijn Fastpass alleen kunnen gebruiken voor “Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skull”, maar dat was pas om 20:00. Omdat ik geen zin had om uren in de rij te staan, heb ik voor de attracties waar het een optie was gebruik gemaakt van “Premier Access”.

Ik zag dat ik meteen aan de beurt kon zijn voor “Journey to the Center of the Earth” (inplaats van een rij van 80 minuten), dus ik heb meteen mijn credit card getrokken, en kon in de korte rij gaan staan. Het was een leuke attractie, het gebruikte de techniek van “Fast Track” in Epcot in Disney World. Maar als het een gewone achtbaan was geweest, was het leuker geweest. Het voertuig waar je in zit is niet zo heel soepel voor het snel gaat.

Na deze attractie ben ik naar de “Tower of Terror” gegaan, want hier was de rij “maar” 60 minuten.

Tower of Terror

Tower of Terror, met een kerstboom De “Tower of Terror” in DisneySea heeft een uniek thema, en is naar mijn mening de mooiste “Tower of Terror” van alle Disney-parken.

Het verhaal van de “Tower of Terror” in DisneySea is dat er een hotel is gebouwd door een rijke Amerikaan, en dat de eigenaar van het hotel een verzamelaar was van antieke voorwerpen. Hij heeft een vervloekt object gekocht, en dat is in het hotel geplaatst. Nu is het hotel verlaten, en voor een rede is de lift nu vervloekt.

Ook al speelt het zich in New York af, spreken alle karakters vloeiend Japans met elkaar. Zou je niet verwachten van de Amerikanen.

Je gaat wacht eerst in de lobby, en dan ga je naar de bibliotheek waar het verhaal word verteld. Daarna ga je naar de boilerruimte waar je wederom moet wachten, en dan in de lift gaat zitten.

Na vier keer iedereens riem te hebben gecontroleerd, en acht keer vertelt dat je je bagage onder de benen moet houden, ging de lift omhoog. Dan stopt hij op een verdieping, de deuren gaan open, en je ziet een kamer met wat leuke effecten. Oh, en wat verhaal.

Dan gaat de lift weer omhoog, en dan stopt hij op een andere verdieping. De deuren gaan open, en je kijkt uit over het park. Nu begint het leuke gedeelte, de lift valt naar beneden, en gaat weer omhoog. Dit herhaalt zich een aantal keren, en dan gaat de lift weer naar beneden, en gaat de deur open.

Dan komt een erg enthousiaste medewerker je vertellen hoe je je riem moet losmaken, en dan de lift uit moet gaan. Dan loop je door een gang, en kom uit in de souvenirwinkel.

Lunch

Toen ik uit de attractie kwam, was het al 13:00, en ik had nog niet geluncht. Ik zag in de app dat er een restaurant in het nep schip was, dus ik ben daar heen gegaan. Helaas was het restaurant vol, en uit de uitleg in het Japans die ik kreeg, begreep ik dat het uren zou duren voordat ik aan de beurt zou zijn.

Dus ik ben naar een ander restaurant gegaan, en daar heb ik een burger gegeten.

20.000 leagues under the sea

Het thema van vandaag is “ah daar kan ik naar toe”, en ik zag dat de rij van “20.000 leagues under the sea” niet zo lang was. Dus ik ben daar in de rij gaan staan.

Het is een attractie waar je in een onderzeeër zit, en dan een rondje vaart. Je gaat niet echt onder water, maar het is wel leuk gedaan.

Raging Spirits

Omdat ik nog tijd moest vullen ben ik naar “Raging Spirits” gegaan, deze attractie is een achtbaan die met “Indiana Jones” decoratie in Disneyland Paris staat. Toen ik aankwam stonden er twee medewerkers bij de ingang, de rij was zo lang dat het niet meer in de wachtruimte paste. Maar toen ik in mijn eentje achteraan in de rij ging staan, kwam er meteen een medewerker naar me toe, en die vroeg of ik “Single Rider” was. Ik zei ja, en toen nam ze mij mee naar de Fastpass/“Premier Access” ingang, waar ik een aparte rij voor “Single Riders” was.

Ik kan niet uitleggen hoeveel personeel er bij elke attractie staat. Op deze foto zijn alleen de medewerkers die bij het uitstappen helpen, er staan nog meer aan de andere kant van de trein, organiseren de rij en het instappen. Het karretje van de achtbaan

Het is een leuke attractie, maar verrassend kort.

Tijd vullen

Omdat ik nog tijd moest vullen en ik zag dat de rij erg kort was, ben ik naar “Sinbad’s Storybook Voyage” gegaan. Het is een boottocht door een aantal scenes van de verhalen van Sinbad de zeeman.

Voor ik er was, moest ik eerst door Osdorp lopen. Overduidelijk stereotype bazaar uit het middenoosten Voelde mij meteen weer thuis.

Na de grappige attractie ben ik het fort in gegaan, en heb ik een rondje gelopen. Er was een speurtocht, maar die was in het Japans, dus ik heb hem niet gedaan.

Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skull

Het was nog steeds niet tijd voor mijn Fastpass, maar ik ben er toch heen gegaan. Daar kwam ik er achter dat er een “Single Rider” rij was, dus ik ben daar in gaan staan. Ik was redelijk snel aan de beurt, de decoratie in de rij was erg mooi, en de attractie was wel leuk.

Ik had alle attracties die ik wilde doen gedaan, behalve “Soaring: Fantastic Flight”. Deze attractie was de hele dag al vol, en de Fastpassen en “Premier Access” waren ook op.

Maar na wat onderzoek bleek het dat het een kopie is van “Soarin’ Around the World” in Epcot in Disney World. Dus ik ben maar richting de uitgang gegaan.

Terug naar het hotel

Ik ben met de monorail terug naar het treinstation gegaan, en vanaf daar met de trein terug naar het hotel.

Ik was erg moe na twee dagen Disney, dus ik ben maar vroeg gaan slapen.