Het is tijd voor Tokio Disneyland. Nutteloos feit, dit is het enige Disney-resort dat niet eigendom is van Disney. Het is eigendom van Oriental Land Company (OLC), en zij huren de Disney-merknamen en “Imagineers” in om het park te ontwerpen en te bouwen.

Veel mensen noemen dit het beste Disney-park ter wereld, omdat OLC alleen de beste attracties koopt en de slechte overslaat. Dit betekent dat het park minder attracties heeft dan andere Disney-parken, maar de kwaliteit is hoger.

Naar Disneyland

Om de ochtendspits te vermijden, vertrok ik om 9:00 uur van het hotel. Een korte wandeling naar het Tawaramachi-station, vanwaar ik de Ginza-lijn naar Ueno nam. Daar stapte ik over op de Hibiya-lijn naar Hatchōbori, waar ik overstapte op de Keiyō-lijn naar Maihama. Vanaf daar is het een korte wandeling naar het park.

Maar voor je bij de ingang bent, moet je eerst in de rij voor de Disney-douane. Waar een Disney-medewerker je tas controleert en je door een metaaldetector laat lopen.

Dan is het tijd om in de rij te staan voor de kaartjescontrole. En na een half uurtje ben je eindelijk binnen.

Disneyland

Omdat het mid november is, is het park versierd voor Kerstmis. Dit betekent ook dat er constant kerstmuziek wordt afgespeeld.

Mij de ingang staat een grote kerstboom, en de Main Street is versierd met kerstlichtjes. Kerstboom in een overdekte Main Street

Als eerste ging ik naar Pirates of the Caribbean, want daar was eigenlijk geen rij, het was dicht bij de ingang, en het is een van mijn favoriete attracties.

Het is belangrijk om steeds op de app te kijken, want de wachttijden veranderen constant. Ik zag dat de wachttijd voor Haunted Mansion kort was, dus ik ging daar meteen heen.

Voor het kerstseizoen is de attractie veranderd in “Haunted Mansion Holiday Nightmare”, met een Nightmare Before Christmas thema.

Daarna besloot ik om eerst naar Tomorrowland te gaan, om meteen in de rij te gaan staan voor Space Mountain. Instapstation van Space Mountain

Ik weet niet precies wat ik toen heb gedaan, maar ik kreeg een beetje honger, dus ik ging naar Pizza Port voor een pizza. Pizza Port is een (overduidelijk) laat jaren 80 / begin jaren 90 ruimtestation themarestaurant. Met een animatronisch robot display boven de toonbank, met een groot scherm met “reclames” voor het restaurant. Pizza Port

Daarna heb ik een nog een paar attracties gedaan, waaronder de Haunted Mansion.

Toen het donker begon te worden had ik een mooi uitzicht op het kasteel. Kasteel in het schemerlicht

Rond deze tijd begon ik weer wat honger te krijgen, en ik besloot om richting het restaurant van Pirates of the Caribbean te gaan “Blue Bayou”.

Voor ik bij het restaurant was, kwam ik lang een heel stil hoekje, met een Doornroosje fontein. Sneeuwwitje fontein

Blue Bayou

Het restaurant is bij de eerste scène van de attractie, en je zit dus eigenlijk in de attractie. Het is erg donker, en je ziet de boten voorbij varen.

Ik had geen reservering, maar er was gelukkig net een tafel vrij gekomen. Dit was enorm geluk, want normaal moet je bijna een jaar van tevoren reserveren. Helaas is het wel een beetje duur, maar het was het zeker waard.

Het personeel sprak eigenlijk geen Engels, maar ze hadden een Engelse menukaart. Dit maakte het bestellen van “hors d’oevre” een beetje moeilijk, want de ober wist niet wat ik bedoelde.

Ik herinnerde mij pas halverwege mijn hoofdgerecht dat ik een foto moest maken, en ik had een foto van het menu had moeten maken, want ik weet niet meer precies wat ik heb gegeten. Maar het was erg lekker. Half opgegeten hoofdgerecht

Nadat ik klaar was met eten, en ¥8.100 (€50,14) armer was, had ik een goed uitzicht over het restaurant en de attractie. Blue Bayou

Avond in het park

Het begon te schemeren, en tijdens een parade ben ik naar de “Big Thunder Mountain Railroad” achtbaan gegaan. Ik denk dat ik een beetje voorgedrongen heb in de rij, want ik kreeg een aantal boze blikken. Big Thunder Mountain in het schemerlicht

Daarna was mijn reservering voor “Space Mountain” begonnen, dus ik kon daar meteen langs de rij lopen.

Maar na de attractie was het bijna sluitingstijd, dus ik ging naar de uitgang. De kerstboom van het begin, maar verlicht

Terug naar het hotel

Omdat het al laat was, was ik niet de enige die naar het station ging. Dus het was erg druk, maar ik kon nog net een zitplaats bemachtigen.

Na een uur terugreizen was ik weer in het hotel, waar ik als een blok in slaap viel.