Vandaag kan ik niet meer in bed blijven liggen, dus gaan wij naar het dichtstbijzijnde interessantste museum, het Tokio Nationaal Museum. Dat is maar een half uurtje lopen naar Ueno Park, waar het museum is.

Onderweg zag ik dit gebouw, waar de eigenaar waarschijnlijk hun volledige inkomen van de drank en sigarettenautomaten krijgen.

Vlak voor ik de helling op ging om bij de ingang van park te komen. Dit is het bovengrondse depot van Tokio metro’s volledig ondergrondse Ginza lijn. En nog grappiger was om van het depot de metro tunnels in te gaan moet de metro een straat oversteken.

Na een steile helling op te zijn geklommen en de brug over meer sporen dan ik kon tellen, kwam ik bij de ingang van het park. Een kort stukje lopen door het park later kwam ik aan bij de ingang van het museumcomplex. Er zijn meerdere gebouwen, maar ik ging beginnen met het hoofdgebouw (rechts).

In het museum heb ik mijn tas en jas in een kluisje in de kelder gedaan, en ben de trappen naar de bovenste verdieping gelopen. Gelukkig was was er geweldige informatie toen ik boven aan de trap kwam. De airconditioning was defect.

Het museum heeft een grote collectie van Japanse kunst, en reliquien. Helaas is het niet toegestaan om foto’s te maken in het museum, dus ik kan geen foto’s laten zien van de kunst. Maar wel van deze drager.

Na het eerste gebouw ben ik naar het gebouw met objecten die duizend jaar geleden aan tempels zijn gegeven.

In dit gebouw was er een restaurant, dat was van het Okura Hotel. Hier heb ik een broodje ham, een kopje koffie, en een parfait gegeten. De totaalprijs was €23, en ook al ziet het broodje er niet geweldig uit, was het het waard.

Na het eten ging in naar het toilet van het restaurant, en hier zag ik het meest geavanceerde toilet dat ik ooit heb gezien. De toiletdeksel ging automatisch open, de toiletbril was verwarmd, er was een automatische “geur onderdrukker”, en alles inclusief het bidet en doorspoelen was bestuurd door een paneel op de muur.

Net buiten het gebouw was de oude poort van een groot samurai huis dat bij het station van Tokio stond, en hier naartoe was verplaatst.

Rond deze tijd begon ik moe te worden, en ben ik terug naar het hotel gegaan. Onderweg terug zag ik deze grappige bus.