Het gaat vandaag iets beter, maar ik ben nog steeds niet helemaal beter. Vandaag staat is de verplaatsing naar Tokyo gepland. Ik had in Sapporo de tickets gekocht, en voor het stuk van Sendai naar Tokyo had ik een stoel gereserveerd in Gran Class. Gran Class is de eerste klas van de shinkansen, en is nog luxueuzer dan Green Class.

Ik was op tijd opgestaan om uit te checken, en naar het station van Sendai te gaan.

Op het station zag ik een interessante ruimte, ik ga ervan uit dat dit een slechte vertaling is, maar ik vond het wel grappig.

De trein was de Hayabusa 108, die om 10:22 vertrekt van Sendai. Het was weer een H5 serie, en de Gran Class was in het laatste rijtuig (hier gefotografeerd).

Ik weet bijna zeker dat ik foto’s heb gemaakt van de binnenkant, maar ik kan ze niet vinden. Nadat wij optijd waren vertrokken, kwam de bediende langs om iedereen die in was gestapt een tasje met een flesje water een bonbon en een menukaart. Ik wou voor het westerse menu gaan, want daar zat een lekker uitziende risotto bij. Maar die was helaas op, dus ik heb het Japanse menu genomen. Ik ben wederom erg zeker dat ik er een foto van heb gemaakt, maar dat is waarschijnlijk een hallucinatie geweest.

Om 11:50 kwam de trein aan in Ueno, het station het dichtst bij mijn hotel. Na nog een stukje met de metro en een stukje lopen kwam ik aan bij het hotel. Helaas was de check-in pas om drie uur, maar ze hadden een optie voor vroege check-in en dat was ¥1.000 (€6,15) per uur. Helaas was dat pas beschikbaar vanaf één uur, en het was pas pas kwart over twaalf. Ik heb mijn koffer bij het hotel achtergelaten, en ben een stukje gaan lopen, om de drie kwartier vol te maken.

Stukje lopen

Iets ten westen van het hotel is Kappa-bashi, een straat met allemaal winkels voor keukengerei. Eigenlijk was het meet wat keukengerei, maar veel meer winkels voor restaurants met dingen die ze nodig kunnen hebben. Ik heb daar een tijdje rondgelopen, en zag dit standbeeld van een kappa. Een kappa is een watergeest uit de Japanse folklore, en ziet er uit als een kikker man met een kale plek op zijn hoofd.

Onderweg terug naar het hotel zag ik dit gebouw, verder heb ik er niks over te zeggen.

Ann Hotel Asakusa

Ik kwam om precies één uur terug bij het hotel, en heb de vroege check-in gedaan.

Mijn kamer was een rare vorm, maar ik verrassend groot. De ingang is links achter de eerste foto, en de badkamer is rechts.

De badkamer was goed, mar het grootste probleem was dat de kraan gedeeld was tussen het bad, douche, en wastafel. En voor onbekende redenen was de kraan in “kraan” (dus niet douche) modus lastig om te gebruiken, want er zat een timer in, omdat je er ook een bad mee kon vullen. Dus de kraan ging alleen in volle kracht als je de knop ingedrukt hield, en dat was niet handig voor het wassen van je handen.

Toen ben ik even naar een convenience store gegaan om wat te eten te halen, en heb ik de rest van de dag op de kamer doorgebracht. Ook al moest ik bij de receptie specifiek om de “raam opener” vragen, want die was niet standaard in de kamer.